Je Financiele Toekomst Logo

facebooktwitter-logo-2

Over

EJ-JeFT-2b

Mijn naam is Ernst-Jan Sulman en ik ben de ontwikkelaar en initiatiefnemer van de applicatie "Je Financiële Toekomst" en van deze gelijknamige website.

En nee, ik ben geen financieel adviseur, geen accountant en ook geen belastingadviseur. Ik heb een afgeronde HBO studie Management Economie en Recht aangevuld met een brede ICT achtergrond.

Ik ben getrouwd en samen met mijn vrouw zijn we de trotse ouders van een zoon en twee dochters. Binnen onze BV huishouding moet er, zoals in elk huishouden, gelet worden op de geldzaken. Wat komt er binnen en wat geven we uit. Dat doen we niet alleen maandelijks, maar we kijken ook vooruit.

Iedereen maakt in zijn/haar levensloop periodes mee waarbij geld een rol speelt. Bijvoorbeeld het kopen van je eerste auto, het moment dat je financieel op eigen benen staat en je een woning wilt huren of kopen, er is misschien een moment dat je gaat samenwonen of trouwen, dat je met je partner een kinder wens hebt, en iedereen denkt vast wel eens aan het moment dat je niet meer hoeft te werken.
 
Over dergelijke situaties zul je zelfbewust moeten nadenken. Op internet kun je over tal van onderwerpen veel informatie vinden en zijn er adviseurs die je kunnen helpen. Alleen doet blijkbaar niet iedereen dat. Tijdens een gesprek met een financieel adviseur merkte hij op dat veel mensen weinig interesesse hebben in hun eigen financiële zaken en vragen ze alleen waar ze moeten tekenen. Ook uit onderzoek van Centiq blijkt dat veel mensen geen moeite doen om zich te verdiepen in financiële producten.
 
Voor mij een reden om een persoonlijke spreadsheet uit te werken in een programma waarmee je zelf op een laagdrempelige manier een overzicht kunt maken/krijgen in de voor jou van toepassing zijnde onderdelen van je financiële toekomst. Hiermee wil ik een maatschappelijke bijdrage leveren, zodat je zelfbewust kunt nadenken over je financiën op korte en lange termijn.

Graag verwijs ik je door naar de uitleg pagina van de applicatie. Vragen, opmerkingen en suggesties kunnen worden doorgegeven via de contact pagina.

Ik wens je een gezonde financiële toekomst!

Ernst-Jan Sulman.